Blod-styrkende tonic

Drikkes traditionelt lige efter menstruationen.

Læs mere om begrebet Blod i den østasiatiske forståelse

 

Til én person:

TRÆ

  • 1 kyllingelår; fjern alt synligt fedt og hud, vask, dup tør og del i 2 stykker

ILD

  • ca. 250 ml kogende vand

JORD

  • 3 stykker tørret dang Dang Gui rod*, skivet
  • 2 store, tørrede Jujube* (røde ‘dadler’)

METAL

  • et lille stykke frisk ingefær i tynde skiver

VAND

  • tørrede alger

Tilsæt ingredienserne i den nævnte rækkefølge i en stor gryde eller slow cooker. Lad simre ved svag varme i mindst 4 timer eller indstil slow cooker på 'auto’. Si tonic'en fra urter og kød. Tilsæt evt. ca. 1/2 tsk salt ved serveringen. Skal drikkes varm. Kyllingekødet kan spises, urter og jujube kasseres.

Jujube og Dang Gui kan købes i små portioner ved henvendelse til info@acubirth.dk

 

Kilde: http://soupqueen.blogspot.com/2011/09/dang-gui-for-replenishing-blood.html