Blod-styrkende Tonic
Blod-styrkende tonic
Drikkes traditionelt lige efter menstruationen.
Læs mere om begrebet Blod i den østasiatiske forståelse
Til én person:
TRÆ
- 1 kyllingelår; fjern alt synligt fedt og hud, vask, dup tør og del i 2 stykker
ILD
- ca. 250 ml kogende vand
JORD
- 3 stykker tørret dang Dang Gui rod*, skivet
- 2 store, tørrede Jujube* (røde ‘dadler’)
METAL
- et lille stykke frisk ingefær i tynde skiver
VAND
- tørrede alger
Tilsæt ingredienserne i den nævnte rækkefølge i en stor gryde eller slow cooker. Lad simre ved svag varme i mindst 4 timer eller indstil slow cooker på 'auto’. Si tonic'en fra urter og kød. Tilsæt evt. ca. 1/2 tsk salt ved serveringen. Skal drikkes varm. Kyllingekødet kan spises, urter og jujube kasseres.
Jujube og Dang Gui kan købes i små portioner ved henvendelse til info@acubirth.dk
Kilde: http://soupqueen.blogspot.com/2011/09/dang-gui-for-replenishing-blood.html