Herbal 'Bone' Broth - vegansk
Denne Blod-styrkende kraft-suppe er fremstillet efter 5 element kogeprincipperne, som tilfører en særlig dynamik og kraft til suppen, som umiddelbart kan mærkes, når man spiser den.
Ved tilsættelse af specifikke suppeurter (kan købes i klinikken) kan suppen også styrke feks Nyrerne eller andre organsystemer eller understøtte din fertilitet. Hvilke urter, der er relevante for dig, afhænger af din specifikke konstitution.
Suppen kan med fordel drikkes i barselperioden ( se også Barsel kraftsuppe), under og efter alvorlig/længerevarende sygdom eller hvis du har lav blodprocent.
Det er vigtigt, at suppen fremstilles som beskrevet, og at råvarerne tilsættes i den oplistede rækkefølge. Ingredienserne har hver især egenskaber, der knytter dem til en af de fem faser eller årstider, og når de tilsættes i fasernes/årstidernes rækkefølge, giver det suppen en særlig dynamik, vitalitet og afrundethed.
Ild
varm pande
Jord
2 spsk olivenolie
Metal
1 grofthakket løg
2 porrer i skiver
Vand
3 liter vand
1 dl aduki-, kidney- eller sorte bønner eller sorte kikærter, der har stået i blød natten over og er blevet skyllet grundigt bagefter
Træ
1 spsk revet citronskal
Ild
en knivspids paprika
Jord
4 medium tomater i kvarte
1 reven rødbede, medium størrelse
1 lille sød kartoffel i tern
2,5 cm gurkemeje i skiver
2,5 dl tørrede shiitake svampe eller andre smagfulde, tørrede svampe
2,5 dl friske champignon eller andre friske svampe i kvarte
1 pose kinesiske suppeurter* (kan udelades)
...eller (i stedet for Suppeurter):
1-2 stykker tørret Dang Gui* rod (styrker Blod, kan udelades)
5 stk tørrede Jujube* (røde dadler, styrker Blod, kan udelades)
Metal
3 fed hvidløg
Vand
2 strimler kombu
havsalt
Tilberedning
Tilsæt olivenolie til den varme pand og svits løg og porrer deri. Alle øvrige ingredienser tilsættes herefter i den nævnte rækkefølge.
Koges 1 time; de sidste 20 minutter tilsættes:
Træ
3 dl grofthakket grønkål
3 dl frisk brændenælde eller spinat
2,5 dl grofthakket persille
Suppen sies og fryses evt ned i portioner. Skal koges i 10 minutter efter optøning for at bevare den varmende effekt.
*Suppeurter, Jujube og Dang Gui kan købes ved henvendelse til info@acubirth.dk