Immun Boost Broth - vegansk

Vegansk immunstyrkende suppe, som er suveræn til at styrke lungerne, der har en afgørende rolle for energi-produktion og immunforsvar.

Det er vigtigt, at råvarerne tilsættes i den rækkefølge, der beskrives nedenfor. Ingredienserne har hver især egenskaber, der knytter dem til en af de fem faser eller årstider, og når de tilsættes i fasernes/årstidernes rækkefølge, giver det suppen en særlig dynamik, vitalitet og afrundethed.

ILD

  • varm pande

JORD

  • 2 spsk olivenolie

METAL

  • 1 grofthakket løg
  • det hvide af 2 porrer i skiver

VAND

  • 2,8 liter vand

TRÆ

  • 1 spsk revet citronskal

ILD

  • en knivspids paprika

JORD

  • 4 medium tomater i kvarte
  • 2 gulerødder i skiver
  • 2,5 cm gurkemeje i skiver
  • 2,5 dl tørrede shiitake svampe
  • 1,5 dl tørrede reishi/morkler eller andre tørrede svampe
  • 2,5 dl friske champignon eller andre friske svampe i kvarte
  • 2 spsk tørret Rhodiola rod (styrker Lunger og fordøjelse, kan udelades)

METAL

  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk tørret Astragalus rod (styrker Lunger og immunforsvar, kan udelades)

VAND

  • 2 strimler kombu
  • havsalt

Alle ingredienser tilsættes i den nævnte rækkefølge. Koges 1 time; de sidste 20 minutter tilsættes:

TRÆ

  • 5 dl grofthakket grønkål
  • 2,5 dl grofthakket persille

Suppen sies og fryses evt ned i portioner. Skal koges i 10 minutter efter optøning for at bevare den varmende effekt.

 

Kilde: Heng Ou: "The First Forty Days"